Jahody jsou sušené mrazem a lehce doslazené třtinovým cukrem. Lyofilizace je nejšetrnější postup sušení, díky němuž si tak jahody zachovávají svoji neuvěřitelnou chuť i vůni a kolem 90 % nutričních hodnot čerstvého ovoce. Lze je používat všude tam, kde čerstvé jahody.
Jedna polévková lžíce konopného oleje nám dodává doporučenou denní dávku omega 3 a omega 6 mastných kyselin. Konopný olej můžeme také přídávat do salátů či domácích zálivek.
Jahody jsou sušené mrazem a lehce doslazené třtinovým cukrem. Lyofilizace je nejšetrnější postup sušení, díky němuž si tak jahody zachovávají svoji neuvěřitelnou chuť i vůni a kolem 90 % nutričních hodnot čerstvého ovoce. Lze je používat všude tam, kde čerstvé jahody.
Jedna polévková lžíce konopného oleje nám dodává doporučenou denní dávku omega 3 a omega 6 mastných kyselin. Konopný olej můžeme také přídávat do salátů či domácích zálivek.
Klanopraška je ovoce s výraznou chutí. Používá se na přípravu čaje nebo pro ochucení domácí limonády. Plody klanoprašky můžeme dát i do lahve červeného vína a nechat ji chvíli odležet. Stojí to za vyzkoušení.
Západní svět, s výjimkou chovu včel, neměl hmyz a jeho produkty nijak zvlášť v oblibě. To se ale rychle mění. Mezi spotřebiteli se stoupající přízni těší například potemník moučný. Hlavním argumentem ve prospěch konzumace larev tohoto hmyzu je ochrana životního prostředí, protože ve srovnání s hospodářskými zvířaty vyrábí hmyz živočišné bílkoviny a tuky efektivněji.
Mandlový olej je za studena lisovaný z čerstvých plodů mandloně, madlí. Olej z mandlí patří mezi nejcennější rostliné oleje a používá se zejména na masáže, koupele a kosmetické účely protože nezanechává matnostu a příjemně voní
Mezi potraviny budoucnosti se řadí i vybrané druhy hmyzu. Tepelně opracovaní cvrčci, ochucení a zbavení končetin s vysokým podílem bílkovin a to více než 50% jsou jednou z nich. Zároveň chov hmyzu představuje minimální nároky na spotřebu vody, krmiva a zábor zemědělské půdy.
Mezi potraviny budoucnosti se řadí i vybrané druhy hmyzu. Tepelně opracovaní cvrčci, ochucení a zbavení končetin s vysokým podílem bílkovin a to více než 50% jsou jednou z nich. Zároveň chov hmyzu představuje minimální nároky na spotřebu vody, krmiva a zábor zemědělské půdy.
Sušené kokosové mléko obsahuje 60–65 % kokosového oleje, a proto se nejlépe rozpouští v teplé nebo horké vodě. Na rozmixování použijeme mixér, šejkr nebo obyčejnou vidličku.
ápadní svět, s výjimkou chovu včel, neměl hmyz a jeho produkty nijak zvlášť v oblibě. To se ale rychle mění. Mezi spotřebiteli se stoupající přízni těší například potemník moučný. Hlavním argumentem ve prospěch konzumace larev tohoto hmyzu je ochrana životního prostředí, protože ve srovnání s hospodářskými zvířaty vyrábí hmyz živočišné bílkoviny a tuky efektivněji.