Vanilkový lusk z Indonesie cca 16cm

-23 %
Vanilkový lusk z Indonesie cca 16cm
Běžná cena s DPH129 Kč
Ušetříte30 Kč 23 %
Vaše cena s DPH s DPH99,0 Kč
Vaše cena bez DPH bez DPH86,1 Kč
Dostupné do týdne
Kódawa3534
VýrobceHEALTH LINK s.r.o.
Popis

Vanilkový lusk - Vanilka pravá, ručně sbírané lusky vanilky se vyznačují intensivní a dlouhotrvající vůní a chutí. Lusky vanilky si i přes svou vysokou cenu udržují své místo na trhu. Porovnáte-li vůni a chuť vanilky s umělou náhradou (vanilkovým cukrem), pravděpodobně přestanete vanilkový cukr používat. Výhodou pravé vanilky je několikanásobné použití - tobolku necháte několik dnů v cukru, pak ji omyjete a můžete použít znovu. Opakované použití je možné třeba i po aromatizaci mléka či studených omáček.

  • Součástí vanilkového lusku je jeho dřeň, kterou tvoří drobná černá zrníčka.Ta z lusku vyberete tak, že vanilkový lusk podélně rozříznete a tupou stranou nože zrníčka vyškrábnete z obou polovin lusku. Zrníčka vanilky se používají jako přísada do sladkých jídel.
  • Vanilkový lusk je ve skutečnosti tobolka s typickou exotickou chutí a vůní, kterou jde jen stěží nahradit umělými aromaty.

Použití: je vhodný jako přísada do dezertů, jogurtů, pudingů, cukroví, sladkého pečiva nebo krému. Lusk můžete také vařit vcelku v omáčce nebo pudingu, dodáte jim tak výraznou chuť i vůni. 

Vanilková tobolka je recyklovatelná. Připravujeme-li sladkou omáčku, podélně nařízneme tobolku a semínka z ní vyškrábeme do mléka nebo jiné tekutiny. Pak do mléka přidáme i celou tobolku. Tekutinu zahřejeme a tobolku v ní necháme až do vychladnutí. Když ji pak vyjmeme, osušíme ji a použijme znovu. Můžeme ji vložit na dno nádoby, zasypat cukrem a za týden máme cukr vonící vanilkou. A ani potom není třeba tobolku vyhazovat. Jedna stačí na provonění až 5 kg cukru! Již použitou tobolku můžeme vložit taky do rumu, vodky či medoviny a za několik dní si máme vlastní vanilkový drink vhodný do koktejlů i k přímému pití.

Balení: 1 ks ve skle, šroubovací uzávěr

Složení: sušený plod (lusk) vanilky v celku 100%.

Skladování: suché, temné místo, do teploty 25°C, mimo dosah dětí.

Druh: Vanilka tahitensis v kvalitě Gourmet je masivní vysoce kvalitní vanilkou s fantastickou vůní. Vzhledem k odlišnému způsobu zpracování má podstatně delší trvanlivost, pomaleji vysychá a také pomaleji ztrácí aroma. Je velmi aromatická a lusky jsou sice kratší, ale o to masivnější a proto v síle aromatických látek může konkurovat delší vanilce z Madagaskaru.

Země původu: Indonésie

VýrobceHEALTH LINK s.r.o.
SuperPotraviny, potravinyKoření
Související kategorie
Zaměření
Léčivé látky