Špaldová BIO mouka 400g

Špaldová BIO mouka 400g
Vaše cena s DPH s DPH63,0 Kč
Vaše cena bez DPH bez DPH54,8 Kč
Skladem > 5 ks
Kódawa2138
VýrobceWolfberry s.r.o.
Zákazníci k tomuto zboží kupují
1
Šungitová pyramida 5 x 5 cm leštěná
Skladem > 5 ks
230 Kč190 Kč bez DPH
2
Šungitová pyramida 6x6 cm
Skladem > 5 ks
329 Kč272 Kč bez DPH
3
Šungit balzám 75ml
Skladem > 5 ks
230 Kč190 Kč bez DPH
4
Sklenice na klíčení 700ml
Skladem > 5 ks
350 Kč289 Kč bez DPH
Popis

Špaldová BIO mouka

Špalda patří k nejstarším obilovinám, které se pěstovali. Je lehce stravitelná a má oříškovou chuť. Špalda obsahuje mnoho základních složek, které jsou pro náš organismus důležité. Špalda obsahuje v průměru 16 % bílkovin, což je daleko více než u běžné pšenice. Špaldová mouka se skvěle hodí jako přídavek do těsta na chlebík. Díky špaldě má chleba výraznější vůni, větší objem a krásnou kůrku. Chlebík vydrží déle vláčný a čerstvý.

Díky svému složení, obsahuje špalda více esenciálních aminokyselin a neobsahuje cholesterol. Avšak obsahuje lepek. V této mouce najdeme velkou škálu vitamínů, minerálních látek a již zmiňovaných bílkovin. Tato mouka je v BIO kvalitě. Vynikající je pro pečení chleba, na zahušťování pokrmů, do buchet atp.

Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 1214 kJ / 290kcal, Bílkoviny: 12,5 g, Tuky: 2 g, Sacharidy: 55 g, Vláknina: 4 g, Voda: maximálně 11 g,

Minerály ve 100g: Vápník: 38mg; Železo: 4mg; Draslík: 385mg; Sodík: 8mg

Země původu: Holandsko

RECEPT

ŠVESTKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM

Mám pro Vás tip na vynikající švestkvou buchtu, kterou trošku odlehčíme, aby pro náš orgaminsmus nebyla až tak těžká a nezdravá. Proto ji doplníme tvarohem a navrch dme mandličky a švestky nebo ovoce, které máme rádi :)  

Na základ si připravíme: 250 g špaldové mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g změklého másla, 2 žloutky, 100 g mandlových lupínků nebo podrcených mandlí.

Na tvarohovou náplň budeme potřebovat: 250 g polotučného tvarohu, 200 ml zakysané smetany, 50 g cukru, 2 žloutky, asi 10–15 švestek

 

Postup na švestkový koláč

Smícháme si tvaroh a zakysanou smetanou, přidáme žloutky a cukr. Tvaroh mícháme, dokud není hladký. Na těsto si smícháme špaldovou mouku, přisypeme prášek do pečiva, cukr, změklé máslo a 2 žloutky. Celé promícháme rukama, dokud nemáme vypracované těsto. Hotové těsto dáme do formy, navrch pokládáme tvarohovou náplň a na to dáváme zbytek těsta. Navrch položíme rozkrájené švestky a posypeme je mandlovými lupínky nebo rozdrcenými mandlemi. Koláč pečeme v troubě na 180 °C cca 40 minut.

 

 

 

VýrobceWolfberry s.r.o.
SuperPotraviny, potravinyMouky
Hmotnost0.4 kg
Rozsah hmotnosti0,251 - 0,49 kg
Související kategorie:
Zaměrení:
Léčivé látky: