Šípek plod drcený 100g

-30 %
Šípek plod drcený 100g
Šípek plod drcený 100g
Šípek plod drcený 100g
Běžná cena s DPH70,0 Kč
Ušetříte21,0 Kč 30 %
Vaše cena s DPH s DPH49,0 Kč
Vaše cena bez DPH bez DPH42,6 Kč
Skladem > 5 ks
Kódawa2813
VýrobceAWA herbs
PopisTechnické parametry

Šípek je plný vitamínu C, je vynikající na rekonvalescenci, při jarní únavě, v těhotenství i při problémech s močovými cestami. Nejvíce se však používá pro zvýšení odolnosti našeho organismu. Šípek má i zklidňující účinky při bolestivé menstruaci.

 

Účinky drceného šípku

  • Pomáhá na záněty močových cest
  • Záněty ledvin, kolika žaludku
  • Doporučuje se na zlepšení stavu vlásečnice
  • Močopudný
  • Vhodný při nachlazení, horečce a kašli
  • Proti průjmu
  • Pomáhá při krvácení
  • Anémie
  • Vhodný na pročištění krve a při chudokrevnosti
  • Pomáhá při nemoci žlučníku a žlučových cest
  • Doporučuje se při vředech dutiny ústní
  • Snižuje bolesti v krku
  • Pomáhá na zánět v krku
  • Vynikající při rekonvalescenci
  • Doporučuje se při jarních únavách
  • Snižuje cholesterol
  • Pomáhá při bolestech u silné menstruace

 

Použití drceného šípku

Odvar z drceného šípku: 2 čajové lžičky zalijeme 250 ml studené vody, odstavíme a luhujeme alespoň 10 minut. Potom zahřejeme k varu a necháme 15 minut opět luhovat. Vždy pomícháváme. Čaj pijeme 3x denně teplý.

Šípkový likér s pomerančem: 0,5 kg šípků, kůra z půlky pomeranče, 1,5litru vodky, přidáme 3 hřebíčky, kousek skořice, 4 kuličky nového koření a 1 hrnek vody s 250g cukru. Připravíme si šípky a koření a zalijeme alkoholem. Necháme 14 vyluhovat na teplém místě. Potom uvaříme cukerný roztok (cukr + voda) a smícháme ho se šípkovým nálevem. Důkladně promícháme a dáme do lahví, které necháme několik dní v klidu odležet.

VýrobceAWA herbs
SuperPotraviny, potravinyByliny, Čaje, Podpora růstu vlasů a nehtů
ZaměřeníAfrodisiaka, Anémie, chudokrevnost, Antioxidanty, Detoxikace, Chřipka a nachlazení, Imunita
Anémie, chudokrevnostTrue
AfrodisiakaTrue
AntioxidantyAno
DetoxikaceTrue
DlouhověkostTrue
CholesterolTrue
Chřipka a nachlazeníTrue
ImunitaTrue

Šípky jsou plody červené růže, mají červené bobulovité plody, které dozrávají během září a října a jsou plné vitaminu  P, C, E, B1 ,B9, B5, B7 - rutinu (důležitý pro cévy), flavonoidů, lykopenu (rozpustný v tucích, vzniká z něj vitamin A) vápníku, draslíku, zinku, manganu, fosforu a železa. Šípky jsou vyjímečné tím, že po rakytniku řešetlákovém obsahují nejvíce vitamínu C z bobulovitých plodů, které se nachází na území Česka.

 

Šípky a jejich účinky na zdraví:

 

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • podporuje krvetvorbu a zásobování buněk kyslíkem ( železo )
  • podporuje zdravé zuby a kosti (vápník, rutin - vitamin P a vitamin C)
  • stimulují potenci a libido
  • podporují imunitní systém
  • více

Šípky, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • Antioxidant
  • Normální činnost močového měchýře a ledvin
  • Normální trávení
  • Přirozená obranyschopnost - imunitní systém
  • Normální funkce dýchacího systému
  • Normální stav kloubů

Použití: na přípravu, čaje, marmelády, vína, sirupu, omáčky

Skladování: suché, temné místo, do teploty 25°C v uzavřených nádobách

Hmotnost: 100g

Jak připravit šípkový čaj?

Na jednu porci vám stačí dvě čajové lžičky vysušených a umletých šípků. Zalijte je asi 4 dcl vody ohřáté přibližně na 80 ° C. Není vhodné používat vařící vodu, neboť mnoho cenných látek se pak znehodnocuje. Směs nechte louhovat 20 minut a následně sceďte přes jemné cedítko. Šípkový čaj můžete užívat jako prevenci nebo na doplnění vitamínů třikrát či čtyřikrát týdně.

Nejšetrnější způsob přípravy je šípky louhovat několik hodin ve studené vodě a před konzumací si čaj přihřát na požadovanou teplotu. Na litr vody použijeme asi 20-30g šípků. 

 

Související kategorie:
Zaměrení:
Léčivé látky: