Rýže je obilovina, která je pro naše tělo prospěšná a má mnoho pomocných látek, které podporují náš organismus. V této kategorii Vám nabídnu rozšířenou nabídku rýží, která Vám bude chutnat, je lehká na přípravu a také je cenově dostupná.
Červená rýže se řadí mezi speciální celozrnné druhy. Červená rýže neobsahuje lepek, je lehce stravitelná a nezpůsobuje plynatost. Obsahuje vitamíny skupny B a E a minerální látky. Když červenou rýži vaříme, rozplyne se po kuchyni příjemné oříškové aroma.
Basmati poznáte nejen podle oříškové vůně, ale i podle výrazně dlouhého zrna. Rýže má velmi delikátní chuť a při správné přípravě nelepí. Tuto vlastnost získává díky dlouhé době skladování, ideálně rýže po sklizni v suchu a temnu vysychá až dva roky.
Jasmínová rýže pochází původně ze severu Thajska. Dnes se ale pěstuje i v Laosu, Vietnamu a dokonce v Itálii. Své jméno získala kvůli své květinové vůni, která někomu připomíná jasmín a kvůli své bílé barvě.