Pepř černý je plodem pepřovníku černého (Piper nigrum) a patří mezi nejznámější tropické koření (původem z Indie) s ostrou a pálivou chutí. V Evropě je pepř znám od doby Alexandra Makedonského. Nejlepší aroma má pepř čestvě pomletý mlýnkem na koření. Pepř obsahuje vonnou silici piperin.
Sečuánský pepř (žlutodřev peprný, Zanthoxylum piperitum) je silné aromatické koření z východní Asie (patří mezi nejstarčí čínská koření), které se používá v léčitelství i gastronomii.
Pepř černý je plodem pepřovníku černého (Piper nigrum) a patří mezi nejznámější tropické koření (původem z Indie) s ostrou a pálivou chutí. V Evropě je pepř znám od doby Alexandra Makedonského. Nejlepší aroma má pepř čestvě pomletý mlýnkem na koření. Pepř obsahuje vonnou silici piperin.
Sečuánský pepř (žlutodřev peprný, Zanthoxylum piperitum) je silné aromatické koření z východní Asie (patří mezi nejstarčí čínská koření), které se používá v léčitelství i gastronomii.