Omega 3 mastné kyseliny

Omega 3 mastné kyseliny

Všude o tom čteme a stále není až tak jasné, proč a k čemu nám vlastně omega - 3 je? Pokusím se to v tomto článku stručně objasnit :)

Omega 3 mastné kyseliny jsou lidově řečeno stavební kameny pro tuky, které jsou pro nás a naše tělo velmi příznivé. Díky těmto "stavbám" snižují omega 3 mastné kyseliny hladinu tuků v krvi, snižují krevní tlak a zabraňují ucpávání cév. Nejen z těchto důvodů jsou omega 3 mastné kyseliny přidávány do naší stravy. Jako další bych Vám mohla uvést, že omega-3 mastné kyseliny jsou používány - a úspěšně - k obnovení mozkových funkcí. Také jsou omega 3 mastné kyseliny doporučovány pro celkovou regeneraci. Omega-3 ničí nádorové buňky a posilují buněčné membrány buněk zdravých. Jsou využívány pro léčení zánětů, ledvinových onemocnění, depresí, léčbu AIDS, revmatické artritidy nebo osteoporózy.

Omega 3 mastné kyseliny najdeme v rybách (losos, sardinky, makrela..). Omega 3 mastné kyseliny jsou i v superpotravinách, jako například lněná semínka, dýňová semínka a vlašské ořechy. Jsou také obsaženy, i když v menším množství, v obilovinách a luštěninách.

Doufám, že jsem Vám trošku přiblížila, proč je dobré baštit věci s omega 3 mastnými kyselinami :)