Hnědá rýže

Hnědá rýže

Každý občas zhřešíme a dopřejeme si dobrůtky, po kterých naše zažívání a vlastně i my trpíme. Proto je dobré vědět, jak zase začít regenerovat náš organismus. Jako jednu z první změn, které by pro nás nemusely být až tak hrozné, je malinká změna v příloze - rýže. Každá malá změna je krůčkem k té další. A nějak se začít musí. Co víme o rýži a proč by nám měla pomoct?

Rýže. Nebavíme se samozřejmě o rýži ve varných sáčcích, ale o daleko výživnější potravině. Hnědá rýže, natural rýže, loupaná či neloupaná rýže – to jsou názvy, pod kterými se tento zázrak, který je schopen náš organismus zregenerovat po těžké zátěži, schovává. Tato rýže není chemicky zpracovávána ani očišťována či zbavována slupek.

 

Hnědá rýže

Ve svých slupkách má schované skvělé účinky pro regeneraci našeho organismu. Obsahuje tolik bílkovin, co nám jen správná obilovina může dodat. Hnědá rýže je pro naše tělo zdrojem nenasycených mastných kyselin, vitaminu B1, B3, B3, E a minerálních látek. K dalším přednostem hnědé rýže patří obsah glukanu, tedy polysacharidu. Polysacharid podporuje v našem těle tvorbu buněčné imunity a to aktivním způsobem. Zjednodušeně můžu říct, že pokud budeme mít chuť na rýži, je tato volba tou nejlepší variantou a to ze dvou důvodů – v zimním obdobím posílí hnědá rýže náš organismus a za druhé je cenově velmi dostupná – mrkněte, že mám pravdu.
 

Detoxikace s rýží?

Ano, i tohle je pravda! Hnědá, natural rýže v sobě obsahuje kyselinu glukoronovou, která je pomocníkem pro přirozenou detoxikaci organismu. Kyselina glukoronová nejen detoxikuje, ale také podporuje naše střeva, aby správně fungovaly. S sebou také nese pozitivní stabilizaci pro hladinu cukru v krvi, což se dá vysvětlit tak, že je hnědá rýže pomocník po spalování tuků.

Co víc si ještě přát? Hnědá rýže je lehká na zpracování a nevyžaduje další speciální úpravy. Hnědou rýži stačí propláchnout a povařit cca 18 minut. Jak ji upravíme a s čím ji budeme podávat záleží už je na nás. Myslím, že nyní jsem Vám dala minimálně 3 skvělé důvody, proč hnědou rýži milovatTak jen do toho, dobrou chuť!