Černý česnek se vyrábí speciální fermentací po dobu min. 30 dní z kuchyňského česneku a tím dojde ke změně jeho původní bílé barvy stroučků na černou (melanoidin). Díky tomuto procesu ztrácí černý česnek svoji původní štiplavou chuť, je sladší a mění ikonzistenci. Černý česnek a jeho výroba má původ ve východní Asii (Korea).
Černý česnek a jeho účinky:
- níže uváděné informace nejsou lékařská tvrzení
- snižuje hladinu LDL cholesterolu
- je prevencí srdečních chorob
- snižuje hladinu stresových hormonů, tlumí úzkost a zlepšuje náladu
- snižuje tvorpuplaků v cévách a tím působí jako prevence kardiovaskulárních onemocnění
- zlepšuje průběh revmatoidní artritidy
- podporuje regeneraci kostí, chrupavek a pojivových tkání, napomáhá vstřebávání vápníku (síra)
- navozuje příjemný spánek (sedativní účinek)
- obsah některých látek je koncentrovanější než u běžného česneku díky speciální fermentaci
Použití: jako dochucovadlo