Česnek černý

Černý česnek se vyrábí speciální fermentací po dobu min. 30 dní z kuchyňského česneku a tím dojde ke změně jeho původní bílé barvy stroučků na černou (melanoidin). Díky tomuto procesu ztrácí černý česnek svoji původní štiplavou chuť, je sladší a mění ikonzistenci. Černý česnek a jeho výroba má původ ve východní Asii (Korea).

Černý česnek a jeho účinky:

  • níže uváděné informace nejsou lékařská tvrzení
  • snižuje hladinu LDL cholesterolu
  • je prevencí srdečních chorob
  • snižuje hladinu stresových hormonů, tlumí úzkost a zlepšuje náladu
  • snižuje tvorpuplaků v cévách a tím působí jako prevence kardiovaskulárních onemocnění
  • zlepšuje průběh revmatoidní artritidy
  • podporuje regeneraci kostí, chrupavek a pojivových tkání, napomáhá vstřebávání vápníku (síra)
  • navozuje příjemný spánek (sedativní účinek)
  • obsah některých látek je koncentrovanější než u běžného česneku díky speciální fermentaci

Použití: jako dochucovadlo

Zobrazit více Zabalit
Řadit dle:0 produktů
Nebyly nalezeny žádné produkty. Zkuste změnit kritéria hledání.