Bylinky jsou velmi všestrannné a díky tomu i známe již po staletí. Díky nim můžeme krásně barevně ladit a dochucovat pokrmy, podporovat naši trávicí soustavu a ovlivňovat naše zdraví. Pojem bylinka je spojována i s pojmem koření. Tady ale záleží na tom, kterou část bylinky používáme. Pokud používáme květy nebo listy, jedná se o bylinku. Pokud využíváme plody, semínka, kůru nebo kořeny, jedná se už o koření. Bylinky jsou velmi mocné a proto pokud je dáme do jídla, dokáží ovlivňovat naše trávicí procesy i metabolismus.
K příznivým podpůrným účinkům patři také podpora sekrece trávicích šťáv i enzymů. Některé látky, jako třeba kurkumin z kurkumy mají antibiotické a antiseptické účinky. Pravidelná konzumace bylinek a koření ovlivňuje celý chod metabolismu a je prevencí proti zácpě. Bylinky jsou pro nás i naše tělo opravdu velkým přínosem.