Tak tohle je opravdu pecka!! Osobně bych měla strach zkusit muffin z fazolí, ale je opravdu vynikající, vůbec to nejde poznat! Chutná to jako čokoládovo – kakaový muffinek. Když ale zjistíte, že je ještě k té vší dobrotě i zdravý.
Těsto na muffinky
– 1,5 banánu, 200 g máslové fazole, 150 ml mandlového mléka od Alpro, 50 g pohankové mouky, 40 g mandlového proteinu Rawstore, 2 vejce, prášek do pečiva, 25 g kakaového prášku, 25 g lucuma, 5 celozrnných kulatých sušenek (Billa), 3 lžíce Rawnelly od Vitalvibe (nebo jiné oříškové máslo), vysokoprocentní čokoláda
Krém na muffiny
– 350 g silken tofu firm (nakoupeno na Veganzastore), lžíce medu, vysokoprocentní čokoláda, rawnella
Postup pro přípravu muffinů a polevy
Fazole namočíme a potom uvaříme do měkka. Připravíme si nádobu na mixovaní a dáme do ní banán, mléko, fazole, mouku, protein, kakao, prášek do pečiva a lucamu. Vše pořádně rozmixujeme. Přichystáme si formy na muffiny, do kterých dáme těsto (jen do čtvrtiny košíčku), na to položíme nalámané sušenky, kousky čokolády a zalijeme to rawnellou, navrch dáme opět fazolové těsto. Muffiny pečeme v troubě na 180 °C cca 20-25 minut.
Mezitím si připravíme polevu. Jak? Rozmixujeme tofu společně s medem. Rozpustíme si čokoládu spolu s rawnellou a dáme do rozmixované směsi. Vše promícháme a polevu máme hotovou. Připravíme si ji do zdobícího sáčku a zkrášlíme s ní hotové muffinky. Vše dáme ztuhnout do ledničky.
Dobrou chuť